SİVİLLERE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN YAŞAM, GÜVENLİK VE MÜLKİYET HAKKI İHLALLERİNİ KINIYORUZ.

Mardin ili Nusaybin ilçesine  bağlı Dibek Mahallesinde karakol inşaatında çalışan işçilere yönelik 03.04.2020 tarihinde PKK  tarafından yapıldığı belirtilen bir saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda inşaat mühendisi Mazlum GÜZENOĞLU  hayatını kaybetmiş ve  2 işçi yaralanmıştır.

PKK, 14 Mart 2020 tarihinde Mardin ili Nusaybin ilçesinde bulunan Kaya Tavukçuluk isimli bir işyerine el yapımı bomba ile bir saldırı gerçekleştirmiş ve bundan sonra da sivillere yönelik bu tür eylemlerinin devam edeceğini belirtmiştir. Örgütün sivilleri işbirliği ile suçlayarak saldırı gerçekleştirmesi kabul edilemez.
Sivillere yönelik yapılan bu saldırılarda yaşam hakkı  başta olmak üzere, güvenlik ve mülkiyet hakları ihlal edilmiştir.

Mazlumder Diyarbakır Şubesi olarak; Saldırıda vefat eden Mazlum GÜZENOĞLU'na  Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.
Sivillere yönelik gerçekleştirilen bu tür saldırıları kabul etmiyor ve kınıyoruz.
Saldırının Etkin bir soruşturma ile   aydınlatılmasını ve faillerin  adalet önüne çıkarılmasını talep ederiz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2020-04-04
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği -
Adres:
E-posta: | Telefon: | Faks: