"Diyarbakır'da zabıta kağıt toplayıcısı çocuğa saldırdı" haberi hakkındaki basın açıklaması

"Diyarbakır'da zabıta  kağıt toplayıcısı çocuğa saldırdı" şeklinde alıntıda yer verilen hesabın yaptığı paylaşım üzerine  şubemiz tarafından araştırma başlatılmıştır. Söz konusu çocuğa şiddet uygunlandığına ilişkin hiç bir görüntüye ulaşılamamıştır. Medya organlarında çıkan haber ve görüntüler ayrıntılı olarak incelenmiş ve konu ile ilgili Şube Yöneticimiz Elif Fidantek iddiaları Sur Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi'ye  sormuştur. Abdullah Çiftçi, videodaki çocuğu tanıdığını, bir gün önce zabıta ekiplerince el konulan arabasının ise bugün geri verildiğini, darp olayının kesinlikle yaşanmadığını, görsellerin zabıta aracının arkasından koşarken nefessiz kalması sebebiyle ortaya çıktığını, ancak hoş bir manzara olmadığını, bu sebeple zabıta müdürünün görevden alındığını belirtmiştir.

İftar saatinde zaman ayırıp duyarlılık göstermesi, meselenin aslı ve geçmişine  dair bilgilendirmeleri nedeniyle kendilerine teşekkür ederiz.

Mazlumder Diyarbakır şubesi olarak bahsi geçen haberin tarafımızca doğrulanamadığını kamuoyuna saygı ile bildiririz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2020-05-12
Adres: Lise Caddesi, Çavuşoğlu 10 Apt. Kat:6 No:11 Yenişehir/DİYARBAKIR
E-posta: nesipyildirim21[a]gmail.com | Telefon: 02125262439 | Faks: