8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

8 Mart 1857 tarihinde ABD’de 40.000 dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları talebiyle yaptığı grev, fabrikada çıkarılan bir yangın neticesinde 129 kadın işçi hayatını kaybetmiştir.  Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak ilan edilmiştir.

8 Martın başlangıç noktası kadınların iş hayatında karşılaştıkları sıkıntılardır. Günümüzde ise 8 Mart kadınların yaşamın her alanında yaşadıkları hak ihlallerine karşı mücadele günü olarak görülmektedir.

Kadınlar yaşamın her alanında şiddete ve ayrımcılığa maruz kalmakta, reklam dünyasında ise cinsel bir obje olarak istismar edilmektedirler. Süregelen savaşlar sebebiyle mülteci durumuna düşen kadınlar erkeklere göre çok daha ağır şartlarda yaşamaya çalışmaktadırlar. Yine savaşlarda halen kadınlar sistematik cinsel istismara maruz kalmaktadırlar.

MAZLUMDER olarak;

• Zulme maruz bırakılan kadınların yanında, adil olmayan tüm yaklaşımların ise karşısında olmaya devam edeceğiz.

• Hakları sömürülen ve çabalarının karşılığını alamayan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlarız.

MAZLUMDER DİYARBAKIR ŞUBESİ

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2020-03-08
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği -
Adres:
E-posta: | Telefon: | Faks: