savaş değil barış!
Balfour Deklerasyonu’nun 100. yılında İsrail, Kudüs İşgaline Hız Veriyor

İsrail rejimi, Kudüs’ün Şeyh Cerrah semtinde 290 yeni konutun inşasına başladıktan kısa süre sonra, önce Doğu Kudüs'te 566 yeni konut inşası için izin verdi ve hemen akabinde 2 bin 500 yeni konutun daha inşasına yönelik alınan bir kararı onayladı.

Filistin topraklarındaki siyonist işgali yaygınlaştırmaya yönelik bu karar, Kudüs’ün demografik özelliklerini değiştirmeye ve şehirdeki Müslüman kimliğini yok etmeye dönük sürecin hızlandırılması açısından dikkat çekicidir. Kararın dikkat çeken bir diğer boyutu ise, ABD başkanlığına geçen Donald Trump’un yemin töreni sonrasında hızlıca alınmasıdır.

Bilindiği gibi kısa bir süre önce ABD Başkanı Trump, Tel Aviv'deki ABD elçiliğini Kudüs'e taşınacağı yönünde verdiği bir demeç ile işgal altındaki Kudüs'ün ABD tarafından resmen İsrail'in başkenti olduğunun kabul edilebilmesi ihtimalini ortaya koymuştu.

MAZLUMDER olarak, Ortadoğu ülkelerinde siyasi ve toplumsal krizlerin yaşandığı bir dönemde, ABD’nin desteğini ardına alarak Kudüs işgalini kalıcılaştırma ve yaygınlaştırma politikalarına hız veren İsrail rejiminin, yeni yerleşim yerlerinin inşasına dönük aldığı tüm kararları kınıyoruz.

Filistin topraklarında işgalin resmen başlatılmasının ilanı olan 1917 tarihli Balfour Deklerasyonu’nun 100. yılında yaşanan bu gelişmelere karşı, ülke ve dünya kamuoyunu harekete geçmeye ve 2017'yi, “Filistin Yılı” ilan ederek, onlarca yıldır süregelen işgale karşı Filistin meselesini yeniden gündeme almaya çağırıyoruz.

MAZLUMDER Genel Merkezi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-01-30
Adres: Gevran Cad.2.Akkoyunlu Sok. Nuryuva Apt. Kat:1 NO:1 (Konukevi karşısı) Ofis/DİYARBAKIR
E-posta: mazlumderdiyarbakir[a]gmail.com | Telefon: (412) 228 42 04 | Faks: (412) 228 42 14