savaş değil barış!
Azerbaycan'daki Yargılamalar Endişe Verici

Azerbaycan'da yaşanan insan hakları ihlallerini endişe ile izlemekteyiz. Son yıllarda yaşanan siyasi olaylar ve adil yargı sürecinin askıya alındığının sık sık gözlendiği Azerbaycan'da, son olarak İlahiyatçı Taleh Bağırzade'nin tutukluluk ve yargılanma süreci de kamu vicdanını sızlatan bir hak ihlalidir.

Taleh Bağırzade, uzun süren yargı sürecinde işkence görmüş, yaralı olarak tutuklanıp tedavi ettirilmemiş, ailesi ve avukatı ile uygun şartlarda görüştürülmemiştir. Bütün bunların ardından misafir olarak bulunduğu şehirde, emniyet güçlerine karşı bir direnç göstermemesine rağmen, kanlı bir baskının sorumlusu olarak yargılanmıştır.

Bağırzade’ye, güvenlik güçlerine karşı silah kullanmaması ve herhangi bir şiddete başvurmamasına rağmen, 20 yıl gibi uzun bir mahkumiyet kararı verilmiştir. Bu karar, Azerbaycan açısından endişe vericidir.

Mazlumder olarak yaşananları insan hakları açısından son derece endişe verici buluyor, hukukun tesis edilip, adil yargılanma yapılmasını talep ediyoruz.

MAZLUMDER Genel Merkezi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-02-02
Adres: Gevran Cad.2.Akkoyunlu Sok. Nuryuva Apt. Kat:1 NO:1 (Konukevi karşısı) Ofis/DİYARBAKIR
E-posta: mazlumderdiyarbakir[a]gmail.com | Telefon: (412) 228 42 04 | Faks: (412) 228 42 14